ΔρομολόγιαΖωντανή ΕικόναFacebookΜονή ΣέλτσουΗμερολόγιο
---

 

     www.PIGESartas.gr    

 

 

 Με επιτυχία έγινε ο ετήσιος χορός της Αδελφότητας Πηγιωτών Άρτας στο κέντρο "ΑΓΡΙΜΙΑ"

Με επιτυχία έγινε  το βράδυ του Σαββάτου 18 Ιανουαρίου 2020 ο ετήσιος χορός της Αδελφότητας Πηγιωτών Άρτας στο κέντρο "ΑΓΡΙΜΙΑ". Παρά το βαρύ κλίμα λόγω του πρόσφατου θανάτου του επί πολλά έτη ιερέα του χωριού και τη σκέψη αναβολής ή ματαίωσης της εκδήλωσης, η προσέλευση Πηγιωτών και φίλων ήταν ικανοποιητική.

Παραβρέθηκαν: Ο δήμαρχος Γ. Καραϊσκάκη Περικλής Μίγδος, ο πρόεδρος του Δημ Συμβουλίου και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ραδοβιζινών Γιώργος Κουρτέσας, ο διμ. Σύμβουλος Αιμίλιος Αντωνάκης, ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας κ. Καρακώστας. Επίσης ο πρόεδρος της Αδελφότητας Σκουληκαριτών Δημήτρης Κραμπής και τα μέλη του Δ.Σ, της Πανηπειρωτικής Αντώνης Κοντός και Χριστόφορος Ευθυμίου

Μετά το καλωσόρισμα του προέδρου της Αδελφότητας αεικίνητου Χρήστου Καπερώνη απηύθυναν χαιρετισμό ο δήμαρχος Περικλής Μίγδος και ο Αντώνης Κοντός εκ μέρους της Πανηπειρωτικής.

 

Δημοσίευση: 20 Ιανουαρίου 2020


Εκοιμήθη ο Εφημέριος των Πηγών Άρτης π. Γεώργιος Φώτος

Με συγκίνηση αναγγέλθηκε σήμερα, Πέμπτη 9 Ιανουαρίου, η κοίμηση του π. Γεωργίου Φώτου, Εφημερίου της Ενορίας Πηγών Άρτης, ύστερα από ολιγοήμερη νοσηλεία του στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτης.

Ο μακαριστός π.Γεώργιος γεννήθηκε στις 19 Μαίου 1958 στο χωριό Πηγές Άρτης, όπου μεγάλωσε και τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο. Φοίτησε στην Ειδική Σχολή Ιερατικής Μορφώσεως της Ιεράς Μητροπόλεως Άρτης, από την οποία αποφοίτησε το έτος 1986 και αμέσως χειροτονήθηκε Διάκονος (24/8/1986) και Πρεσβύτερος (28/8/1986) από τον μακαριστό Μητροπολίτη Άρτης Ιγνάτιο Γ΄ (Τσίγκρη).

Τοποθετήθηκε εφημέριος στην ενορία Αγίου Γεωργίου και Αγίου Βασιλείου Ιτέας Πηγών, την οποία διακόνησε με πολύ αγάπη και θυσιαστικό πνεύμα μέχρι της κοιμήσεώς του.

Από το έτος 2017 είχε αναλάβει καθήκοντα Προέδρου του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της Ενορίας Πηγών.

Ιδιαίτερη και με πολύ σεβασμό υπήρξε η διακονία του και o διαρκής αγώνας του για την αναστήλωση του ιστορικού Μοναστηρίου του Σέλτσου, πάντα πρόθυμος να ξεναγήσει τους επισκέπτες και προσκυνητές αυτού.

Ήταν νυμφευμένος με την Δήμητρα Φώτου μετην οποία απέκτησε 4 τέκνα.

Η εξόδιος Ακολουθία θα τελεσθεί στις Πηγές Άρτης, την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου, στις 2 το μεσημέρι, όπου θα γίνει και η ταφή του.

Καλό του ταξίδι! Θερμά συλλυπητήρια στους συγγενείς!

Δημοσίευση: 9 Ιανουαρίου 2020


Αγιασμός των υδάτων στην Γέφυρα του Κοράκου στις Πηγές " Ιστορική Έδρα του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη Δευτέρα 06 Ιανουαρίου 2020

Όπως κάθε χρόνο , έτσι και εφέτος από τον Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή του αγιασμού υδάτων, στην Τοπική Κοινότητα Πηγών Ιστορική Έδρα του Δήμου μας, παρουσία του Δημάρχου Γ. Καραϊσκάκη κ. Περικλή Μίγδου, Αντιδημάρχου Τετραφυλίας, Δημοτικού Συμβουλίου, των Πολιτικών και Εκκλησιαστικών Αρχών.
Επιλέχθηκε σημειολογικά και καθιερώθηκε για την τελετή αυτή, ένα σημαντικό ιστορικό μέρος που είναι συγχρόνως και η εσχατιά του Δήμου μας, αφού αποτελεί σύνορο των δύο νομών ( Άρτας και Καρδίτσας ), αλλά και δυο Περιφερειών, αυτών της Ηπείρου και της Θεσσαλίας.

Δημοσίευση: 7 Ιανουαρίου 2020


Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020


---
Επισκέψεις: Σχετικά | Copyright Apostolis 2007-2020 | powered by Konnos