ΔρομολόγιαΖωντανή ΕικόναFacebookΜονή ΣέλτσουΗμερολόγιο
---

 

     www.PIGESartas.gr    

 

 

 ΠΗΓΕΣ ΑΡΤΑΣ " ΖΗΤΩ Η 25η ΜΑΡΤΙΟΥ "

Με λιτές εκδηλώσεις τιμήθηκε φέτος η επέτειος της 25ης Μαρτίου λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό.

Δεν τελέστηκαν εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν των αγωνιστών, δεν βιώσαμε την επανάσταση του 1821, αλλά αναμένουμε την ανάσταση της ανθρωπότητας, η οποία έχει πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού.
Όμως οι πρόγονοί μας, μας έμαθαν να ελπίζουμε, να προσδοκάμε και να αγωνιζόμαστε, αρκεί να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, αρκεί ο καθένας μας να κάνει την επανάσταση έναντι του εγωισμού του και να αναλογισθεί το μερίδιο της προσωπικής του ευθύνης.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !!.

Δημοσίευση: 25 Μαρτίου 2020


ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΡΟΝΟΙΟ (COVID-19)

Ποιος είναι ο τρόπος μετάδοσης του ιού;

Παρόλο που ο ιός προέρχεται από τα ζώα, μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο. Η μετάδοση θεωρείται ότι γίνεται κυρίως μέσω του αναπνευστικού με σταγονίδια από το φτέρνισμα, το βήχα ή την ΄΄εκπνοή΄΄. Επίσης, μπορεί να μεταδοθεί μέσω επαφής με επιφάνειες πρόσφατα μολυσμένες με σταγονίδια, αν δεν τηρούνται τα μέτρα υγιεινής των χεριών.

Ποια είναι τα συμπτώματα της COVID-19 λοίμωξης;

Τα κύρια συμπτώματα της νόσου περιλαμβάνουν τα κατωτέρω: Πυρετός, βήχας, πονόλαιμος, αρθραλγίες, μυαλγίες, καταβολή και δυσκολία στην αναπνοή.

Γιατί ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνει τόσο γρήγορα;

Οι δύο βασικές αιτίες για την ταχεία αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων είναι ότι ο ιός μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο και ότι έχει βελτιωθεί η δυνατότητα ανίχνευσής του.

Πώς μπορώ να προφυλαχθώ από το COVID-19;

Γενικά προληπτικά μέτρα κατά της διασποράς ιών του αναπνευστικού, περιλαμβανομένου του νέου κορωνοϊου SARS-CoV-2, αναφέρονται κατωτέρω:

Οδηγίες ατομικής υγιεινής

  • Παραμονή κατ’ οίκον και αποχή από την εργασία οποιουδήποτε ατόμου εμφανίζει συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού
  • Αποφυγή στενής επαφής, εφόσον αυτό είναι δυνατό, με οποιοδήποτε άτομο εμφανίζει συμπτώματα από το αναπνευστικό, όπως βήχα ή πταρμό (φτέρνισμα). Αυτό ιδιαίτερα ισχύει για τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.
  • Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης.
  • Σε βήχα ή φτέρνισμα κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο, απόρριψη του χρησιμοποιημένου χαρτομάντηλου στους κάδους απορριμμάτων και επιμελές πλύσιμο των χεριών.
  • Τακτικό και επιμελές πλύσιμο των χεριών με υγρό σαπούνι και νερό, για τουλάχιστον 20’’, πριν τη λήψη τροφής και μετά την επίσκεψη στην τουαλέτα, και προσεκτικό στέγνωμα χεριών με χάρτινες χειροπετσέτες μιας χρήσης και απόρριψή τους στους κάδους απορριμμάτων.
  • Εναλλακτικά του πλυσίματος χεριών, μπορεί να εφαρμοστεί καλό τρίψιμο των χεριών με αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα ή χαρτομάντιλα με αλκοόλη.

 

Για οτιδήποτε χρειαστείτε από τις υπηρεσίες του Δήμου και τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών επικοινωνείτε στα εξής τηλέφωνα:
Δημοτική Ενότητα Τετραφυλίας: 2685 360309
Δημοτική Ενότητα Καραϊσκάκη: 2681 362407
Δημοτική Ενότητα Ηρακλείας (Δημαρχείο) :
2681 360823 - 2681 360819 - 2681 360813

Δημοσίευση: 12 Μαρτίου 2020


ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Η ΑΡΤΑ ( 11 ΜΑΡΤΙΟΥ)
ΤΗΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ " ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ ΑΡΤΑΣ " (1210-1303 μχ)

Η πόλη της Άρτας η άλλοτε ιστορική και περίλαμπρη πρωτεύουσα του Δεσποτάτου της Ηπείρου ντύθηκε τα γιορτινά της και γιόρτασε την μνήμη της Αγίας.

Δημοσίευση: 11 Μαρτίου 2020


ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΚΑΣΣΙΑΝΟΥ 29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

 Γράφει ο Νικόλαος Ζήσης

Ο οικισμός Κασσιανός Πηγών Αρτας πήρε το όνομα του από τον ομώνυμο Ρωμαίο στρατηγό ο οποίος διήλθε και παρέμεινε με τη λεγεώνα του στην περιοχή, Ο Ρωμαίος αυτός στρατηγός, γιος ευγενών γονέων, διαβάζοντας τις Αγίες Γραφές, άφησε τη δόξα του κόσμου από τις τάξεις του στρατού και πήγε σε μοναστήρι. Έγινε πρότυπο τη μοναστικής ζωής, ταξίδεψε σε όλα τα μεγάλα και περιφανή κέντρα του ασκητισμού, την Αίγυπτο, τη Θηβαίδα, τη Νυτρία και τον Πόντο και στο τέλος έγινε Άγιος. Έγραψε τα γνωστά από τη «Φιλοκαλία» κεφάλαια «περί οκτώ λογισμών» και κοιμήθηκε εν ειρήνη. Για τον Άγιο Κασσιανό τού οποίου η μνήμη τιμάται στις 29 Φεβρουαρίου (άρα κάθε τέσσερα χρόνια) υπάρχει η παράδοση πως κάποτε παραπονέθηκε στο Θεό ότι οι άνθρωποι τιμούν υπερβολικά τον Άγιο Νικόλαο, ενώ  τον ίδιο σχεδόν καθόλου. Ο Θεός τότε έδωσε εντολή στους αγγέλους να φέρουν τον Άγιο Νικόλαο μπροστά του, για να διαπιστώσει ο ίδιος αν ο Άγιος Κασσιανός είχε δίκιο. Οι άγγελοι αφού μάταια αναζήτησαν τον Άγιο Νικόλαο στον ουρανό, ύστερα από πολλές προσπάθειες τον βρήκαν στη φουρτουνιασμένη θάλασσα να προσπαθεί να σώσει τους ναυτικούς που κινδύνευαν. Τότε ο Θεός, αφού διαπίστωσε πόσο μοχθεί ο Άγιος Νικόλαος για τους ανθρώπους, τιμώρησε τον Άγιο Κασιανό για τα άδικα παράπονά του , να εορτάζει μόνο μια φορά κάθε τέσσερα χρόνια. Στον οικισμό Κασσιανό έχει στηθεί εικονοστάσι, προς τιμήν του Αγίου.
Νίκος Ζήσης
 

 ΕΙΚΟΝΟΣΤΑΣΙ ΑΓ.ΚΑΣΙΑΝΟΥ

ΣΗΜΕΡΑ 29-2-2020 ΕΟΡΤΑΖΕΙ Ο ΟΣΙΟΣ ΚΑΣΣΙΑΝΟΣ Ο ΡΩΜΑΙΟΣ.
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΣΣΙΑΝΟΥ ΠΗΓΩΝ-ΑΡΤΑΣ

Ο μόνος ΄Αγιος που εορτάζει κάθε τέσσερα χρόνια. Δηλ.κάθε δίσεκτο έτος. Eίναι ο Προστάτης του συνοικισμού.ΚΑΣΣΙΑΝΟΥ. Ο οικισμός βρίσκεται βόρεια των Πηγών απέχει απο αυτόν 1,5 χιλιόμ.απο το κέντρο του και συνδέεται με δρόμο κατά τα 2/3 χωματόδρομο. Έχει υψόμετρο 920 μέτρα.Κατά την επίσημη απογραφή του 2011 είχε 13 (δεκατρεις) κατοίκους.Παλαιότερα είχε πάνω από εξήντα κατοίκους που ασχολούνταν κυρίως με την κτηνοτροφία αλλά και την γεωργία.Έχει ξηρό και υγιεινό κλίμα. Σήμερα λίγοι κάτοικοι διαμένουν και δραστηριοποιούνται εκεί.Στήν μνήμη του του υπάρχει και ένα εικονοστάσι αφιερωμενο από τους κατοίκους του. Tην ημέρα της εορτής του στον οικισμό γινόταν τοπικό πανηγύρι .
Η παράδοση λέγει ότι το όνομα οφείλεται σε έναν Ρωμαίο στρατηγό τον Κασσιανό, ο οποίος σε μια περιοδεία του προερχόμενος από τη Ρώμη, στρατοπέδευσε με τη λεγεώνα του στην περιοχή αυτή (που ήταν μεγάλο οροπέδιο και εν συνεχεία ένα μεγάλο μέρος του από καθίζηση αποκόπηκε στη θέση που μέχρι και σήμερα λέγεται Κομμένη Σπηλιά. Εκεί αναπαύθηκε για ένα χρονικό διάστημα και συνέχισε την περιοδεία του προς την Ασία.Ερχόταν από το ΄Ακτιο κατευθυνόμενος προς την Θεσσαλία μέσω της γέφυρας που σήμερα την λέμε Κουτσοκαμάρα του Αχελώου μέσω Αργιθέας Τυμπάνου και Μουζακίου. Αργότερα ο Ρωμαίος αυτός στρατηγός εγκατέλειψε το στρατιωτικό βίο και έγινε ασκητής.Σε άλλες περιοχές κατά τα μη δίσεκτα έτη εορτάζεται την 28 Φεβρουαρίου. Για τον λόγο που εορτάζει κατά τα δίσεκτα έτη υπάρχει και λαική παράδοση.Μπορείτε να το διαβάσετε στο www.pigesartas.gr.
Ο Όσιος Κασσιανός ήταν Ρωμαίος στην καταγωγή, με γονείς πλούσιους και επιφανείς. Ή μεγάλη του ευφυΐα, ή φιλομάθεια και ή επιμέλεια του, ήταν από τους βασικούς παράγοντες, ώστε ο Κασσιανός να διακριθεί στις σπουδές του και να γίνει άριστος επιστήμων. Νέος ακόμη κατετάγη στο Ρωμαικό Στρατό. Διατηρήθηκε εγκρατής και σώφρων και κατά τη στρατιωτική του ζωή. Αργότερα ο Κασσιανός, άφησε τον στρατιωτικό βίο και έβαλε το ράσο της μοναχικής πολιτείας, όπου διέπρεψε σαν πνευματικός πατέρας.Θέλοντας όμως να γνωρίσει βαθύτερα την ακρίβεια της μοναχικής ζωής, περιήλθε όλα τα μεγάλα κέντρα του ασκητισμού, την Αίγυπτο, την Θηβαΐδα, την Νιτρία, Ασία, Καππαδοκία, και τον Πόντο.
. Ο Κασσιανός επίσης, έγραψε τα γνωστά από τη Φιλοκαλία κεφάλαια "περί των οκτώ λογισμών", πού τόσο πολύ διαβάζονταν και διαβάζονται από τους ασκητές.
ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΕΝΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΛΜΠΟΥΜ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ

ΧΡΗΣΤΟΣ Β.ΚΑΠΕΡΩΝΗΣ
ΠΗΓΕΣ ΑΡΤΑΣ 29-2-2020

 

Δημοσίευση: 29 Φεβρουαρίου 2020


ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ... ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΙΣ ΠΗΓΕΣ

Σαν σήμερα πριν 52 χρόνια στις 23 Φεβρουαρίου του 1968 ημέρα Παρασκευή δύο αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας τύπου F-84F με έδρα το Αεροδρόμιο της Λάρισας εκτελώντας διατεταγμένη αποστολή, προσέκρουσαν στην κορυφή του όρους Κοκκινόλακου (ύψος 1750 μέτρα), δύο μίλια βορειοδυτικά του χωριού Πηγές, με αποτέλεσμα τη συντριβή τους και το θάνατο των χειριστών πρωτού χρησιμοποιήσουν τα εκτινασόμενα καθίσματα. Χειριστές ήταν ο Σμηναγός Βενετσάνος Άγγελος ετών 32 από την Καλαμάτα και ο Σμηναγός Κουθουρίδης Γεώργιος ετών 29 απο το Κιλκίς.Τους σορούς των αεροπόρων μετέφεραν οι κάτοικοι τις περιοχής στο κέντρο του χωριού των Πηγών όπου τις παρέλαβε ελικόπτερο. Μερικά κομάτια απο τα συντρίμια των αεροσκαφών βρίσκονται ακόμα και σήμερα στο σημείο του ατυχήματος.

AΝΑΦΟΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΠΗΓΙΩΤΩΝ ΑΡΤΑΣ
ΓΙΑ ΔΥΟ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΥΣ ΠΙΛΟΤΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ

Βαρύς ο φόρος της Πολεμικής αεροπορίας από ατυχήματα πτώσης αεροσκαφών και ελικοπτέρων. Εκατοντάδες πιλότοι γεμίζουν το λεύκωμα πεσόντων της Πολεμικής Αεροπορίας « υπέρ πατρίδος» φυλάσσοντας τις εναέριες Θερμοπύλες. Από όλους σχεδόν ξεχασμένοι όμως. Δεν ζητούν τίποτε άλλο παρά μόνο την ενθύμηση και την τιμή της θυσίας τους .
Έτσι ηθικό καθήκον για ελάχιστο φόρο τιμής με ώθησε και εμένα να αφιερώσω αυτές τις λίγες γραμμές σε δύο αεροπόρους μας που έμελλε να χάσουν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος στις βουνοκορφές της Πίνδου κοντά στο χωρίο μου στις Πηγές Άρτας πριν 48 χρόνια Ήταν η 23η Φεβρουαρίου του 1968 όταν δύο αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας τύπου F-84F που απογειώθηκαν από το Αεροδρόμιο της Λάρισας110ΠΜ/349 Μ Δ/Β εκτελώντας διατεταγμένη αποστολή, προσέκρουσαν στην Νότια Πίνδο στην κορυφή του όρους Κοκκινόλακου (Κανάλια) (ύψος 1750 μέτρα), δύο μίλια βορειοδυτικά του χωριού των Πηγών Άρτας, με αποτέλεσμα τη συντριβή τους και το θάνατο των χειριστών
Αυτοί ήταν ο Σμηναγός Βενετσάνος Άγγελος ετών 32 από την Καλαμάτα και ο Σμηναγός Κουθουρίδης Γεώργιος ετών 29 από το Κιλκίς.
Πρωταίτιο του ατυχήματος ήταν η πυκνή νέφωση που επικρατούσε στην περιοχή ένεκα της οποίας ο σχηματισμός τριών αεροσκαφών δεν αντελήφθη εγκαίρως την χιονισμένη οροσειρά με αποτέλεσμα την πτώση και συντριβή των δύο αεροσκαφών που πετούσαν παράλληλα στο ίδιο ύψος, ενώ το τρίτο που πετούσε ποιο ψηλά μπόρεσε να αποφύγει την πρόσκρουση και έφτασε στην Λάρισα, χωρίς να γνωρίζει το ακριβές σημείο που χάθηκαν τα άλλα δύο. Μόλις 15 μέτρα ποιο ψηλά ήθελαν να περάσουν την βουνοκορφή. Παιχνίδι και αυτό της μοίρας τους. Επί πέντε ημέρες αεροπλάνα και ελικόπτερα πετούσαν σε όλη την περιοχή που ήταν καλυμμένη με πολύ χιόνι χωρίς να μπορούν να εντοπίσουν το σημείο πτώσης των αεροσκαφών, Την πέμπτη ημέρα κατόρθωσαν να εντοπίσουν το σημείο πτώσης αλλά η προσέγγισή του είναι αδύνατη. ΄Ετσι κάτοικοι του χωριού σχημάτισαν ομάδες και μέσα σε αντίξοες συνθήκες μετά από πεζοπορία τεσσάρων ωρών μέσα στο χιόνι έφτασαν στο σημείο όπου ήταν τα συντρίμμια και περισυνέλεξαν τους σορούς των χειριστών και τα κατέβασαν στο κέντρο του χωριού μέσα σε κουβέρτες από όπου τα παρέλαβε ελικόπτερο της Πολεμικής αεροπορίας. Μερικά κομμάτια από τα συντρίμμια των αεροσκαφών βρίσκονται ακόμα και σήμερα στο σημείο του ατυχήματος θυμίζοντας το θλιβερό γεγονός . Πολλά κομμάτια που περισυλλέγησαν από συγχωριανούς μας φορτωμένα σε μουλάρια αποτελέσαν για καιρό αντικείμενο περιέργειας για όλους. Θυμάμαι - παιδί τότε- πολύ έντονα το γεγονός αυτό και χαρακτηριστικά την μεταφορά των νεκρών πιλότων στο Αητολίθι στο χωριό που ήταν το ελικόπτερο καί τον θρήνο των συγχωριανών για το χαμό τους.. Ενός εξ αυτών του ΄Αγγελου Βενετσάνου βρήκαν και την ταυτότητά του.

Δύο Πιλότοι ήρωες. Δύο περήφανοι αετοί άφησαν την τελευταία τους πνοή σε ένα αντάμωμα με τη μοίρα τους σε μια βουνοκορφή της Πίνδου.
Μαζί με τους υπόλοιπους πεσόντες θα μας θυμίζουν πάντα την αφοσίωση και την αυταπάρνηση στο καθήκον για την προστασία της πατρίδας μας από κάθε επιβουλή .
Καθήκον δικό μας μας να τους έχουμε παράδειγμα να θυμόμαστε τη θυσία τους και να τους τιμούμε. Καθήκον των Πηγιωτών να τους φτιάξουμε ένα απέριττο εικονοστάσι στην κορυφή του Κοκκινόλακου.
ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ Β.ΚΑΠΕΡΩΝΗΣ

 

 Δημοσίευση: 23 Φεβρουαρίου 2020


Εκμίσθωση καταστήματος στον οικισμό Άγιο Νικόλαο της Τοπικής Κοινότητας Πηγών

Σε δημόσιο , φανερό και πλειοδοτικό διαγωνισμό η εκμίσθωση καταστήματος στον οικισμό Άγιο Νικόλαο της Τοπικής Κοινότητας Πηγών της Δημοτικής Ενότητας Τετραφυλίας στις 17 Φεβρουαρίου 2020.
Η δημοπρασία θα διεξαχθεί στην Έδρα του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη και στο Δημαρχείο την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου και ώρα 11:00 π.μ. έως 11:30 π.μ.
Οι όροι συμμετοχής στη συγκεκριμένη δημοπρασία βρίσκονται στα γραφεία του Δήμου ( Άνω Καλεντίνη ) - τηλ : 2681360816 - Φαξ : 268106768690 , αρμόδιος : κος Κωνσταντίνος Ρούσσας από όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν γνώση κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Δημοσίευση: 7 Φεβρουαρίου 2020


ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΗΓΩΝ

Γιατρό που θα προσφέρει τις ιατρικές του υπηρεσίες στο "άγονο" Αγροτικό Ιατρείο Γρέβιας Πηγών και θα διαμένει μόνιμα στην Τοπική Κοινότητα Πηγών εξασφάλισε με συντονισμένες ενέργειες ο Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη σε πλήρη συνεργασία με την Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Άνω Καλεντίνης κυρίας Καραστεργίου.
Ο Γιατρός υπηρετεί στις Ένοπλες δυνάμεις και θα ολοκληρώσει την θητεία του καθώς και το Αγροτικό του στο ιατρείο της Τοπικής Κοινότητας Πηγών.

Δημοσίευση: 29 Ιανουαρίου 2020


Με επιτυχία έγινε ο ετήσιος χορός της Αδελφότητας Πηγιωτών Άρτας στο κέντρο "ΑΓΡΙΜΙΑ"

Με επιτυχία έγινε  το βράδυ του Σαββάτου 18 Ιανουαρίου 2020 ο ετήσιος χορός της Αδελφότητας Πηγιωτών Άρτας στο κέντρο "ΑΓΡΙΜΙΑ". Παρά το βαρύ κλίμα λόγω του πρόσφατου θανάτου του επί πολλά έτη ιερέα του χωριού και τη σκέψη αναβολής ή ματαίωσης της εκδήλωσης, η προσέλευση Πηγιωτών και φίλων ήταν ικανοποιητική.

Παραβρέθηκαν: Ο δήμαρχος Γ. Καραϊσκάκη Περικλής Μίγδος, ο πρόεδρος του Δημ Συμβουλίου και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ραδοβιζινών Γιώργος Κουρτέσας, ο διμ. Σύμβουλος Αιμίλιος Αντωνάκης, ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας κ. Καρακώστας. Επίσης ο πρόεδρος της Αδελφότητας Σκουληκαριτών Δημήτρης Κραμπής και τα μέλη του Δ.Σ, της Πανηπειρωτικής Αντώνης Κοντός και Χριστόφορος Ευθυμίου

Μετά το καλωσόρισμα του προέδρου της Αδελφότητας αεικίνητου Χρήστου Καπερώνη απηύθυναν χαιρετισμό ο δήμαρχος Περικλής Μίγδος και ο Αντώνης Κοντός εκ μέρους της Πανηπειρωτικής.

 

Δημοσίευση: 20 Ιανουαρίου 2020


Εκοιμήθη ο Εφημέριος των Πηγών Άρτης π. Γεώργιος Φώτος

Με συγκίνηση αναγγέλθηκε σήμερα, Πέμπτη 9 Ιανουαρίου, η κοίμηση του π. Γεωργίου Φώτου, Εφημερίου της Ενορίας Πηγών Άρτης, ύστερα από ολιγοήμερη νοσηλεία του στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτης.

Ο μακαριστός π.Γεώργιος γεννήθηκε στις 19 Μαίου 1958 στο χωριό Πηγές Άρτης, όπου μεγάλωσε και τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο. Φοίτησε στην Ειδική Σχολή Ιερατικής Μορφώσεως της Ιεράς Μητροπόλεως Άρτης, από την οποία αποφοίτησε το έτος 1986 και αμέσως χειροτονήθηκε Διάκονος (24/8/1986) και Πρεσβύτερος (28/8/1986) από τον μακαριστό Μητροπολίτη Άρτης Ιγνάτιο Γ΄ (Τσίγκρη).

Τοποθετήθηκε εφημέριος στην ενορία Αγίου Γεωργίου και Αγίου Βασιλείου Ιτέας Πηγών, την οποία διακόνησε με πολύ αγάπη και θυσιαστικό πνεύμα μέχρι της κοιμήσεώς του.

Από το έτος 2017 είχε αναλάβει καθήκοντα Προέδρου του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της Ενορίας Πηγών.

Ιδιαίτερη και με πολύ σεβασμό υπήρξε η διακονία του και o διαρκής αγώνας του για την αναστήλωση του ιστορικού Μοναστηρίου του Σέλτσου, πάντα πρόθυμος να ξεναγήσει τους επισκέπτες και προσκυνητές αυτού.

Ήταν νυμφευμένος με την Δήμητρα Φώτου μετην οποία απέκτησε 4 τέκνα.

Η εξόδιος Ακολουθία θα τελεσθεί στις Πηγές Άρτης, την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου, στις 2 το μεσημέρι, όπου θα γίνει και η ταφή του.

Καλό του ταξίδι! Θερμά συλλυπητήρια στους συγγενείς!

Δημοσίευση: 9 Ιανουαρίου 2020


Αγιασμός των υδάτων στην Γέφυρα του Κοράκου στις Πηγές " Ιστορική Έδρα του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη Δευτέρα 06 Ιανουαρίου 2020

Όπως κάθε χρόνο , έτσι και εφέτος από τον Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή του αγιασμού υδάτων, στην Τοπική Κοινότητα Πηγών Ιστορική Έδρα του Δήμου μας, παρουσία του Δημάρχου Γ. Καραϊσκάκη κ. Περικλή Μίγδου, Αντιδημάρχου Τετραφυλίας, Δημοτικού Συμβουλίου, των Πολιτικών και Εκκλησιαστικών Αρχών.
Επιλέχθηκε σημειολογικά και καθιερώθηκε για την τελετή αυτή, ένα σημαντικό ιστορικό μέρος που είναι συγχρόνως και η εσχατιά του Δήμου μας, αφού αποτελεί σύνορο των δύο νομών ( Άρτας και Καρδίτσας ), αλλά και δυο Περιφερειών, αυτών της Ηπείρου και της Θεσσαλίας.

Δημοσίευση: 7 Ιανουαρίου 2020


Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020


---
Επισκέψεις: Σχετικά | Copyright Apostolis 2007-2020 | powered by Konnos