ΔρομολόγιαΖωντανή ΕικόναFacebookΙερά Μονή ΣέλτσουΗμερολόγιο
Αρχική σελίδα » Επικαιρότητα » Ανακοινώσεις »
---

 



     www.PIGESartas.gr    

 

 

 


 

ΠΗΓΕΣ ΑΡΤΑΣ (Ζωντανή Εικόνα)

 Piges Artas Live Webcam  Live streaming 

 



 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

ΠΕΜΠΤΗ 7 & ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Δημοσίευση: 4 Σεπτεμβρίου 2023


ΕΟΡΤΑΖΕΙ Ο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΗΓΩΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Δημοσίευση: 1 Σεπτεμβρίου 2023


ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ

17 & 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΠΗΓΕΣ ΑΡΤΑΣ

 

Δημοσίευση: 11 Αυγούστου 2023


ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΕΛΤΣΟΥ 2023

20,22 & 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΠΗΓΕΣ

Δημοσίευση: 9 Αυγούστου 2023


ΔΕΥΤΕΡΑ 14 & ΤΡΙΤΗ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΗ ΜΗΛΕΑ ΠΗΓΩΝ

Δημοσίευση: 7 Αυγούστου 2023


 

RIVER PARTY !! στον Αχελώο Ποταμό...

Την Κυριακή 13 Αυγούστου στη Γέφυρα Κοράκου-Πηγές Άρτας

Δημοσίευση: 31 Ιουλίου 2023


Την Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023 εορτάζει η εκκλησία της "Αγίας Παρασκευής" στον οικισμό Αηδονιά (κονάτσια) στις Πηγές Άρτας.

Δημοσίευση: 21 Ιουλίου 2023


 

"ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ"

ΠΕΜΠΤΗ 20 Ιουλίου 2023 (του Αηλιός) εορτή του Αγίου Ενδόξου Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου, εορτάζει και πανηγυρίζει το ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία Πηγών Άρτας.Τρίτη απόγευμα 19:00΄ θα τελεστεί εσπερινός και την Τετάρτη πρωί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Δημοσίευση: 18 Ιουλίου 2023


ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΤΑΣ

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Γ.Σ.ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΑ ΙΟΥΛΙΟ & ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ ΜΕ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ.

 

Δημοσίευση: 29 Ιουνίου 2023


Το ιατρείο θα ανοίξει την Δευτέρα 3/7/2023 και ώρα 10:00πμ

Δημοσίευση: 23 Ιουνίου 2023


ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023 ΜΟΥΣΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ

ΠΗΓΕΣ ΑΡΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΠΗΓΙΩΤΩΝ ΑΡΤΑΣ

αντάμωμα με την μουσική μας παράδοση ΠΗΓΕΣ ΑΡΤΑΣ-Κυριακή 13-8-2023 ώρα 22.00΄

Δημοσίευση: 15 Ιουνίου 2023


ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ

Το Σάββατο 20 Μαίου στο Φράξο Καστανιάς.

Δημοσίευση: 17 Μαίου 2023


 ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Την Κυριακή 21 Μαίου Βουλευτικές εκλογές.

Τα εκλογικά τμήματα στην τοπική κοινότητα Πηγών είναι το 121 - 122 στο Κοινοτικό γραφείο Πηγών και το 123 -124 στο Δημοτικό σχολείο Μηλέας.

Δημοσίευση: 15 Μαίου 2023


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΜΑΙΟΥ 2022 ΕΟΡΤΑΖΕΙ Ο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΗΓΩΝ ΑΡΤΑΣ

 Εορτάζουμε την Ανακομιδή και μετακομιδή του ιερού λειψάνου του Αγίου Νικολάου επισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού.

Βιογραφία

Ο Άγιος Νικόλαος γεννήθηκε 15 Μαρτίου 270 μ.Χ. στα Πάταρα της Λυκίας νότια της Μικράς Ασίας. Αρκετά μικρός ορφάνεψε και διαθέτοντας την τεράστια περιουσία που κληρονόμησε, στους έχοντες ανάγκη, αφιερώθηκε στον ασκητικό βίο. Λόγω των ικανοτήτων του και της αγάπης που έτρεφε γι’ αυτόν ο λαός, έλαβε το αξίωμα του αρχιεπισκόπου Μύρων. Υπέμεινε κακουχίες και φυλακίσεις, όμως όταν ανήλθε στον αυτοκρατορικό θρόνο ο Μέγας Κωνσταντίνος ελευθερώθηκαν όλοι οι χριστιανοί και έτσι ο Νικόλαος επανήλθε στο αρχιεπισκοπικό θρόνο. Μάλιστα έλαβε μέρος στην Α’ Οικουμενική Σύνοδο. Ο Άγιος Νικόλαος θαυματουργούσε εν ζωή αλλά και μετά την κοίμησή του το 343 μ.Χ.
Η Ανακομιδή και μετακομιδή του λειψάνου του Αγίου Νικολάου, έγινε στα χρόνια του αυτοκράτορα Αλεξίου Α' του Κομνηνού (1081 -1118 μ.Χ.) και Πατριάρχου Νικολάου Γ' του Κυρδινιάτη (1084 - 1111 μ.Χ.). Το Ιερό λείψανο του Άγιου μετακομίστηκε στο Μπάρι της Ιταλίας, επειδή οι Τούρκοι κατέλαβαν την πόλη των Μύρων και οι κάτοικοι φοβήθηκαν μήπως οι άπιστοι το καταστρέψουν.
Κατά την συναξαριστική παράδοση το άγιο λείψανο αναχώρησε την 1η Απριλίου του 1087 μ.Χ. και έφθασε στο Μπάρι στις 20 Μαΐου.

Δημοσίευση: 14 Μαίου 2023


ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023

Γενική Συνέλευση του Αναγκαστικoύ Συνεταιρισμού-Συνιδιοκτησίας Πηγών Άρτας

Στο Συνοικισμό Αγίου Νικολάου Πηγών.

Δημοσίευση: 24 Απριλίου 2023


ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ

1. ΕΟΡΤΗ ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΜΗΛΙΕΣ ΠΗΓΩΝ (ΓΡΕΒΙΑ)

 

2. Εορτή του Αγ.Γεωργίου στον οικισμό Ιτέας Πηγών

 ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΙΤΕΑΣ ΠΗΓΩΝ

Δημοσίευση: 20 Απριλίου 2023


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023 ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΣΕΛΤΣΟΥ

Το Ολοκαύτωμα των Σουλιωτών και Ραδοβιζινών της 23/23 Απριλίου του 1804

Συμπληρώνονται εφέτος, 219 χρόνια από τo ζοφερό και ανείπωτο εκείνο διήμερο της 22/23ης-Απριλίου του 1804 όταν συντελέστηκε το Ολοκαύτωμα των 1.300 και πλέον Σουλιωτών και Ραδοβιζινών στο Σέλτσο της Βρεστενίτσας-σημερινές Πηγές, Ιστορική έδρα του Δήμου Γ. Καραισκάκη. Μέχρι τότε άντεξαν οι δύστυχοι την σκληρή τετράμηνη  πολιορκία του Αλή Πασά πού ξεκίνησε στις αρχές του 1804, λίγες μέρες μόνο αφ’ότου εγκατέλειψαν τις πατρογονικές τους εστίες στο Σούλι.

Για να τιμηθεί αυτή η ημέρα της ανείπωτης αυτής θυσίας ο δήμος Γ.Καραισκάκη σε συνεργασία με την Αδελφότητα Πηγιωτών Άρτας θα προβεί στη διοργάνωση λιτής εκδήλωσης μνήμης στο χώρο της Ιεράς Μονής Σέλτσου στις 21 απριλίου 2023 και ώρα 10:30΄.

Η οποία θα περιλαμβάνει:

1. Τέλεση Επιμνημόσυνης δέησης.

  2. Ρίψη στεφάνων  στο όπισθεν της μονής φοβερό  βάραθρο  της Γκούρας τον΄΄Πέτακα΄΄ όπου  ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ   τα  πρώτα       250 και πλέον γυναικόπαιδα των Σουλιωτών.

  3.  Σύντομη ενημερωτική ομιλία.

  4.  Προσφορά γλυκών  και αναψυκτικών- Πέρας εκδήλωσης ώρα 11.30 π.μ

 

 

Στην εκδήλωση προτίθενται να παραστούν Μέλη του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΝΑΒΙΩΣΗΣ ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΣΟΥΛΙΩΤΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ΄΄Ο ΕΠΑΧΤΟΣ΄΄.

Δημοσίευση: 12 Απριλίου 2023


Η Άρτα γιορτάζει την πολιούχο της "Αγία Θεοδώρα"

ΣΑΒΒΑΤΟ 11 Μαρτίου 2023

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

 

Δημοσίευση: 5 Μαρτίου 2023


28-29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΕΟΡΤΑΖΕΙ  Ο ΟΣΙΟΣ ΚΑΣΣΙΑΝΟΣ

ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΣΣΙΑΝΟΥ ΠΗΓΩΝ ΑΡΤΑΣ

 

 Δημοσίευση: 26 Φεβρουαρίου 2023


"ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ" 2023

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023 και ώρα 10:00πμ.
Στο κορυφαίο αντάμωμα της Ηπειρώτικης Αποδημίας! Αθήνα Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας
Με ελεύθερη είσοδο. Ας είμαστε όλοι εκεί!

Δημοσίευση: 16 Ιανουαρίου 2023


ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ (Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΡΑΔΟΒΙΖΙΩΝ)

Ο Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη σε συνεργασία με τον Σύλλογο Κάτω Συνοικιών Μεγαλόχαρης σας προσκαλούν στην Επετειακή Εκδήλωση για την Επανάσταση των Ραδοβιζίων του 1854 που θα πραγματοποιηθεί στην Μεγαλόχαρη την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023.

Δημοσίευση: 10 Ιανουαρίου 2023


Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 11:00 π.μ. Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Ραδοβιζινών Άρτας μαζί με Κοπή Πίτας στο Καφέ – Μεζεδοπωλείο «Γκαζοχώρι» στην Αθήνα (Γκάζι), οδός Δεκελέων 2, δίπλα ακριβώς από την έξοδο της στάσης «ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ» του ΜΕΤΡΟ.

 

 Δημοσίευση: 4 Ιανουαρίου 2023


ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΚΟΡΑΚΟΥ- ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ ΣΤΙΣ 6-1-2023
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Όπως κάθε χρόνο , έτσι και εφέτος από τον Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή του αγιασμού υδάτων, στην Τοπική Κοινότητα ΠΗΓΩΝ Ιστορική έδρα του δήμου μας. Ο αγιασμός θα γίνει στην Γέφυρα Κοράκου την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 11.00 π.μ ημέρα των Θεοφανείων, παρουσία του δημάρχου Γ. Καραϊσκάκη κ. Περικλή Μίγδου, Αντιδημάρχου Τετραφυλίας, Δημοτικού Συμβουλίου, των Πολιτικών και Εκκλησιαστικών Αρχών.
Επιλέχθηκε σημειολογικά και καθιερώθηκε για την τελετή αυτή, ένα σημαντικό ιστορικό μέρος που είναι συγχρόνως και η εσχατιά του δήμου μας, αφού αποτελεί σύνορο των δύο νομών (Αρτας και Καρδίτσας), αλλά και δυο Περιφερειών ,αυτών της Ηπείρου και της Θεσσαλίας. Πρότασή μας και ευχή όλων ,αυτή να γίνεται από κοινού με τον δήμο Αργιθέας, ως ένδειξη ομόνοιας , φιλίας και κοινής αντιμετώπισης των προβλημάτων Ραδοβιζινών και Αργιθεατών.
Και μεγαλύτερη ευχή όλων μας, να αναστηλωθεί γρήγορα η Θρυλική Γέφυρα Κοράκου και να γίνεται εκεί ο αγιασμός αυτός !!!!
Καλούμε τους συγχωριανούς μας, τους συνδημότες μας ,καθώς και τους φίλους μας και συνορίτες Αργιθεάτες να τιμήσουν την εκδήλωση με την παρουσία τους.

Δημοσίευση: 2 Ιανουαρίου 2023


 

Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2023


---
Επισκέψεις: Σχετικά | Copyright Apostolis 2007-2022 | powered by Konnos